Saturday, 7 April 2012

Happy and tired

Photobucket
Hello semua ! Semua sihat ? Today entry Fee adalahh happy and tired !
Vehhh gitu xD. Okeyh. ** Sorry for using aku**
Semalam akak aku balik dari Perlis. Wow! Sronok gitu.
Yang pergi catch nye abang and my mom. Aku , adik dan ayah tinggal di rumah.
Sudah bersiap-siap aku pun bertolak dari rumah ke rumah nenek **sebelah ayah**
Kata ayah aku , diorung tunggu di sana sambil tu makan tengahari.
Time kiteorang lalu tu, nampak kereta ibu aku. Laju pula tu bawa ( tak laju sangat pun)
Ibu akukann baru dapat lesen P. So, selalu nye P bawak kereta bawah dari 40.
Sebenarnya ibu aku dah lama kowt bawak kereta sejak tahun lepas. Ayah aku terus call untuk bertanya kenapa balik ? Jawab ibu ku , akak aku dari semalam dia tak mandi ( Perlis dengan Johor kan jauh ).
Lepas kiteorang follow sampai balik.
Pukul 2 lebih kiteorang pergi ke rumah nenek. Dah sampai tu Cik Syam ( adik ipar ayah ) hantar anak dia balik rumah. Semua serbu masuk dalam. Tak sabar - sabar lah katakan.
Dah aku , ibu , abang dan akak aku tolong nenek untuk menhidangkan makanan.
Ada ayam , daging dan lain-lain lagi. Yang pentingnya , SEDAPP ! Auww.. Sedap nak mampuih ;D
Dah habis makan , of course lah tengok tv. Nak buat apa lgi kan. Tengah tengok tv , ada cerita POLE. Ada alien lah ape lah. Pening kepala. Aku minta izin Faris dan Firdaus( anak Cik Syam ) untuk tukar cerita. Diorang bagi. Buka channel sebelah tetiba ada cerita Piranha.
Ape lagi tengok maaa! =D Besteee. Ada yang geli. Err >,<
Nak muntah denn.
Tetiba je Cik Lyn ( Isteri kepada Cik Syam ) ajak keluar tengok wayang!
Tak terkejut pulak kan. Tetiba ajak. Orang ajak takkan nak tolak pulak of courselah nak ikut.
Kiteorang pergi KSL untuk tengok wayang. Di situ ramai orang China.
I think orang muslim only can eat cool blog , KFS and gula-gula je.
Time beli tiket kiteorang amik yang 6.50 p.m.
Haha xD time sampai tu dah pukul 5. Apelagi snap gambar dulu.
Jangan fikir diorang couple pulak. Diorung ni adik beradik ha.. Yang pakai tudung tu akak.
Yang ambil gambarnya SAYA ! Hehe~ Lawa tak ? Bukannya orang nya cara amik gambarnye. Haihh -,- Okey I'm shopping. Sementara tunggu masuk wayang tu.
Tengah cari produk untuk nak dibeli aku jumpa botol air yang sangat comel.
(Budak ni beli botol ni untuk class dia nanti. )
( Abaikan muka aku )
Actually ini botol yang aku nampak. Tapi tak beli pun.
Tu yanga aku rembat kejap. Nasiblah takde camera. Boleh amik kejap.. Hihi.
JANGAN MARAH ye.
Tengah jalan - jalan tu , nampak pulak jam besar. Macam gambar bawah ni.
(Abaikan muka aku)
Itu sebenarnya jam wall. Tapi dia macam jam dinding.
Sape sini mempunyai tangan yang besar ? Bole pasangkan.
Haha ;D
Okey. Tengah shopping-shopping tetiba aku ni teringin pula nak amik gambar.
Burukkan ? Err >,,<
No commentla..
Dah habis beli barang semuanya. Abang aku suruh ambil gambar dia. Tengoklah
Gambar ni paling lawa kan. I likeee..
Okey. Done shopping ! Kite terejah wayang ! Yeeehaa~
Tonton cerita MirrorMirror. Auww.. memang kelakar.
Tontonlah. Bestee !
Dah tengok cerita ni balik rumah.
Perut semuanya dah lapar.
Nasiblah kiteorang beli sotong dan ikan pari tadi.
Boleh campurkan lauk yang kiteorang makan tadi. Sedappp !
Aku asyik tambah nasi jee.
Better watch MirrorMirror
Dah baca ? Click sini pulak :>

5 comments:

AMNA said...

Awesome aaaa..

Comel jamtangan tu X

piranha -.-'

hee , kenapa tak mahu ada ' ! ' ?

✿ Fiena Saffaruan ✿ said...

Bagi Fee ( ! ) Boleh digunakan bila kita tengah marah jee. Why ?

alyn adnan said...

Comel budak lelaki tu :) semua comel2 belake :)

uncHa said...

hehe comel la.. suka suka entry ni..done follow..nice blog..suka sangat

✿ Fiena Saffaruan ✿ said...

Alyn : Awak pung comel jugak =)
Uncha : Thanks, Awak pun apa kurangnya :)

Template protected . All right reserved since 08 June 2011.Author and Full by Feefiena
/