Saturday, 25 August 2012

Raya Rumah Kawan

Assalamualaikum
Peace^_^V!


Semua orang sedang update status atau update blog tentang hari raya ! 
Fee ada tulis entry tentang Pulang Ke Desa Berhari Raya , tapi terpadam . 
Malas nak type penat buat sepuluh karangan entah berapa patah perkataan nak kena tulis balik ? Memang payahlah . 

Raya rumah kawan ? Semua mesti raya rumah kawan kan ? Ala , nak duit katakan ada yang nak raya rumah orang sebab nak makan . Actually , that's me . Fee tak kisah sangat pun dapat duit berapa , Fee nak makan sebab masa sarapan tak sempat nak makan . Habis datang rumah orang makan kuih je , tapi Fee memilih makanan ala kata cerewet

First kali raya rumah Nazurah . Fee ada amik gambar tapi malas nak upload .
Maaf ye .  Fee ajak Nazurah ikut sekali beraya rumah orang , at least Nazurah ikut , woo ! Kemudian pergi rumah Syuhada . Fee duduk situ tengok cerita Muhabatin . Tapi sikit je . Fee kalau boleh nak tengok cerita dari mula hingga akhir. Sebenarnya memang lama tak tengok cerita tu .Dulu Fee ada CD dia , tapi dah rosak . Adik Fee kowt gigit **kutuk adik sekejap** . Fee duduk dalam rumah kawan adik Fee tu , macam orang tua . Berbual dia kan macam beberapa tahun tak jumpa . Fee dengan Nazurah keluar pergi rumah Shara pula tinggalkan adik Fee tu . ** jahat tak ? Haha**

On the way , nak pergi rumah Shara kiteorang macam circus dalam kereta . Yang bawak kereta tu sebenarnya akak Fee. Jadi driver sekejap . Ha !  Cerita dia macam ni , time tu ada satu lorong je. Akak Fee bawak macam biase tetiba ada satu kereta yang berwarna hijau ni pun nak guna jalan yang sama. Tapi kereta tu kat hujung depan menghala ke arah kiteorang , kiteorang pula menghala ke dia . Kereta hijau tu bawak lambat , akak Fee mengamuk , dia kata cepatlah sikit HIJAU ! Fee dah berdekak ketawa dah , Fee pun masuk campur sekali dahlah tak cukup oxygen dah kawan Fee , Nazurah ketawa berdekak . 

Sampai pula ke rumah shara. Yang pergi beraya Fee , Nazurah dan adik je . Tapi disebabkan Fee tinggalkan adik Fee dekat rumah Syuhada , Fee beraya kat rumah shara . Dah sampai tu , kiteorang macam buat rumah sendiri . Haha , ketawa sana sini. Aduyaii xD Then , pergi rumah Rosamira. Lepas tu , naik kereta akak Fee kata adik Fee dah keluar. Kiteorang pun amik dia then pergi rumah Farisha . Fee dengan Nazurah time tu. Fee duduk kat luar pintu tutup , dengan hujannya jadi Fee buat keputusan pergi rumah cikgu. 

Wow ! Rumah cikgu tengok daripada luar nampak biasa sangat. Tapi cikgu tu beli dua rumah then pecahkan jadi satu rumah. Besar rumah dia kalah rumah Fee. Anak dia yang bernama Fatimah itu sangat comel ! Time Fee jumpa tu , dia sangat senyap. Then , dia yang cakap dia suruh kita makana kuih, Kalau tak makan tak dapat kuih raya. Sangat Comel ! Inilah gambar Fee dengan Fatimah .


Comel tak ? Mak dia panggil dia Imah jadi Fee pun panggil dia imah **sibukk** . 
Saje panggil manja - manja . Oit ! Fee dah anggap dia adik Fee tahu ? 
Tak sangka Imah boleh buat reaksi macam ni . Fee suruh dia buat muka comel , dia terus buat muka macam ni. Comel kauuu , haha :D 

Then pergi raye rumah Zariffah. Makan kuih teow . Nyum-nyum! Ikutkan nak tambah tapi tak sopan pula nanti ye ? Ngeh2~ 

Selamat Kumpul Duit Bebanyak !


3 comments:

✿Cik Gucciey Lavender✿ said...

salam aidilfitri ye :D

the fikirman said...

:D

✿Lady Ainaa✿ said...

org kate tym puase badan elok dah mengecil..lepas raya, perghhhh segala lemak nampak.. hahaha... btw, ena pun tak lari dari menjamah selera bersungguh2 pada rumah dikunjung.. weee... u soo cute darling.. selamat hari raya aidilfitri syg...Have a blast

Template protected . All right reserved since 08 June 2011.Author and Full by Feefiena
/