Sunday, 29 April 2012

Tutorial : Memasang Camera Di Blog *NEW

Photobucket

Sebenarnya, ada kawan Fee tanya. Macam mana nak buat CCTV dalam blog.
Fee pun terpinga-pingalah CCTV ? Baru Fee teringat time Fee godeh blog orang Fee ada nampak jugak camera tu gerak-gerak. Macam - macamlah Fee buat gaya. Sebab camera.

Excited tak tentu pasai ;)
Macam gambar di bawah ni ha bagi sesiapa yang tak tahu :)

(Kalau korung nak request tutorial pape , boleh beritahu Fee )

Nak ? Korung boleh ikut tips yang patut di bawah ni. 
Bagi sesiapa yang ikut tips di bawah ni , silalah komen. WAJIB ;)

1.Dashboard > Design > Add a gadget > Html/javascript.

2. Copy code di bawah ni dan paste di ruangan Html/javascript.

<script language="JavaScript" src="http://js4you.googlecode.com/files/cctv.js" type="text/javascript"> </script> <script language="JavaScript" type="text/javascript"> cot("http://1.bp.blogspot.com/-jyICA3F7eOo/TbBE4YBgbpI/AAAAAAAAAEM/XU9sJQnzGvU/s1600/cctv.gif")</script>


 Save ! Dah jadi tu komen laa sekali =,= 
Sedih hati ni melihatnya ;) 
Ke nak pasang CCTV ? Biar kena saman.


Bayaran saman

Baca entry tapi tak komen : RM15

Korung nak komen ke tak nak ? I'm waiting ;) 

No comments:

Template protected . All right reserved since 08 June 2011.Author and Full by Feefiena
/